Grupul Leier preia compania Siceram, după integrarea Brikston - Leier | România
Grupul Leier preia compania Siceram, după integrarea Brikston

Sighișoara, 2020: Producătorul de materiale pentru construcții Leier Rom, parte a grupului austriac Leier, continuă extinderea în România, prin preluarea companiei Siceram SA – Sighișoara, producător local de cărămizi, țiglă ceramică și alte produse din argilă arsă pentru construcții. Tranzacția, aflată în analiza Consiliului Concurenței, vine la nici un an după ce Leier a preluat compania Brikston Construction Soluations SA – Iasi, cel mai mare producător de blocuri ceramice din nord-estul țării.

După integrarea celor două companii, în cazul în care nu vor exista probleme de concurență, Leier Rom va derula afaceri totale de peste 180 de milioane de lei în domeniul blocurilor ceramice. În 2018, Brikston Construction Soluations SA a raportat un rulaj de 95,83 milioane de lei, iar Siceram, de 85,78 milioane de lei, potrivit datelor publice.
În prezent, grupul Leier deține și o fabrică de materiale pentru construcții în județul Alba și mai pregătește construcția unei unități de fabricație a produselor din beton, în Arad.

Lasă un comentariu