Leier, istoria unui Grup fondat în 1965

Ascensiunea Grupului Leier către elita pieței materialelor de construcții la nivel internațional a început în urmă cu 55 de ani, prin edificarea primei fabrici de betoane a domnului Michael Leier, fondator și proprietar. Până în prezent, Grupul se află exclusiv în proprietatea familiei, trei generații gestionând împreună afacerile și evoluția companiei.

1965

Se înființează compania Leier prin deschiderea unui supermarket SPAR în Austria

1985

Leier intră pe piața din Ungaria prin deschiderea fabricii Gonyu.

2004

Se deschide prima fabrică Leier din Slovacia.

2006

Leier pătrunde în piața din Croația.

2018-2020

Leier se extinde în România prin achiziția Brikston (2018) și Siceram (2020).

1970

Se deschide prima fabrica de betoane in Horitschon Austria.

1988

Incepe expansiunea internationala, Leier patrunde in Polonia si deschide fabrica de la Malbork.

2005

Se realizeaza investitia in deschiderea primei fabrici din Romania, la Unirea in judetul Alba.

2015

Activitatea grupului se extinde in Ucraina.

Activi in 7 state din Europa

Grupul Leier este activ in 7 state (Austria, Ungaria, Polonia, Slovacia, Romania, Croatia si Ucraina) in domeniul productiei de materiale pentru constructii, comercializarii si service-ul autovehiculelor premium, in cel imobiliar si al confectiilor metalice / ingineriei mecanice.

Fabricile Grupului Leier în România

Unirea

Infiintata in anul 2004, prima fabrica a Grupului se află la Unirea (jud. Alba), unde sunt produse prefabricate de beton: dale, pavele, sisteme de canalizare, elemente de zidarie si cofraj de beton.

Iași

BRIKSTON CONSTRUCTION SOLUTIONS S.A., unul dintre cei mai mari producatori de caramida de la nivel national, s-a alaturat Grupului Leier in anul 2018. In prezent, fabrica de la Iasi produce blocuri ceramice si caramida, dezvoltand investitii in crearea unei sectii de productie a prefabricatelor de beton.

Sighișoara

Fabrica de la Sighisoara s-a alaturat Grupului Leier in anul 2020, fiind un puternic competitor al pietei de zidarie si singurul producator de tigla ceramic de la nivel national. In anul 2021, fabrica de la Sighisoara a fuzionat cu Brikston Construction Solutions S.A.

Câțcău

In anul 2021 Leier a inaugurat o noua fabrica cu profil de prefabricate de beton la Catcau (Jud. Cluj).