Grupul Leier - Leier | România

Grupul Leier

Leier, istoria unui Grup fondat în 1965

Grupul Leier este activ in 7 state (Austria, Ungaria, Polonia, Slovacia, Romania, Croatia si Ucraina) in domeniul productiei de materiale pentru constructii, comercializarii si service-ul autovehiculelor premium, in cel imobiliar si al confectiilor metalice / ingineriei mecanice.
 Cu o vastă expertiză în producția de materiale pentru construcții, ne specializăm în furnizarea unei game extinse de produse adaptate atât pentru proiecte rezidențiale, cât și comerciale sau industriale. Indiferent de natura proiectului, oferim soluții personalizate pentru a satisface orice necesitate specifică. Explorează gama noastră variată de materiale pentru construcții, concepute pentru a transforma proiectele tale în realitate.
1965
Se înființează compania Leier prin deschiderea unui supermarket SPAR în Austria
1970
Se deschide prima fabrica de betoane in Horitschon Austria.
1985
Leier intră pe piața din Ungaria prin deschiderea fabricii Gonyu.
1988
Incepe expansiunea internationala, Leier patrunde in Polonia si deschide fabrica de la Malbork.
2004
Se deschide prima fabrică Leier din Slovacia.
2005
Se realizează investiția în deschiderea primei fabrici din Romania, la Unirea in județul Alba.
2006
Leier pătrunde în piața din Croația.
2015
Activitatea grupului se extinde in Ucraina.
Leier își extinde activitatea în România și cumpără Brikston Iași – zidărie ceramică.
2020
Este achiziționată fabrica din Sighișoara, România – zidărie și țiglă ceramică.
2021
Leier deschide o unitate de prefabricate din beton la Câțcău, Cluj, România.
2023
Leier inaugurează unitatea de producție de vibropresate din Iași și achiziționează fabrica din Feldioara, având ca destinație producția de vibropresate.

Activi în 7 state din Europa

Grupul Leier este activ în țapte state (Austria, Ungaria, Polonia, Slovacia, România, Croația și Ucraina), operând în diverse domenii precum producția de materiale pentru construcții, comercializarea și service-ul autovehiculelor premium, sectorul imobiliar și confecțiile metalice/ingineria mecanică. Compania se bucură de o prezență solidă și este angajată în continuă extindere și inovare pentru a răspunde cerințelor din ce în ce mai complexe ale pieței.
Dincolo de operațiunile sale comerciale, Grupul Leier este, de asemenea, implicat activ în inițiative sociale și de responsabilitate corporativă, contribuind la dezvoltarea comunităților din regiunile în care activează.
AUSTRIA - 7 centre operaționale
UNGARIA - 20 centre operaționale
POLONIA - 4 centre operaționale
SLOVACIA - 1 centru operațional
ROMANIA - 5 centre operaționale
CROATIA - 1 centru operațional
UCRAINA - 1 centru operațional

Grupul Leier în România

Înființată în anul 2005, LEIER ROM S.R.L. a devenit un competitor de primă importanță pe piața materialelor de construcții, evidențiindu-se printr-o prezență semnificativă în acest domeniu. Succesul pe piața românească s-a fundamentat pe o gamă completă de produse, conforme celor mai înalte standarde de calitate, și având angajați motivați și caracterizați de un profesionalism excelent.

În prezent, portofoliul companiei cuprinde următoarele produse, fabricate în unitățile de producție din România: blocuri ceramice, țiglă, dale, pavele, elemente de canalizare etc., precum și produse importate de la alte facilități de producție ale Grupului Leier din alte țări, cum ar fi coșuri de fum, țiglă din beton și elemente prefabricate din beton.

Sediul central

Localizat strategic în centrul orașului Cluj-Napoca, sediul central Leier Rom este nucleul operațional ce coordonează activitățile-cheie pentru toate filialele noastre din România. Aici, expertiza noastră și resursele sunt concepute pentru a asigura eficiența și succesul întregii rețele de afaceri.

Sediul central este un centru vital pentru dezvoltarea și implementarea strategiilor noastre comerciale.

Leier Unirea

Fabrica Leier din Unirea, înființată în 2005 în județul Cluj, se remarcă ca un pilon al industriei construcțiilor, specializându-se în producția de elemente prefabricate din beton și oferind o gamă largă de produse, precum sisteme de canalizare, bolțari, elemente de cofraj și materiale pentru pavaje.

Fabrica este dotată să răspundă cerințelor tot mai complexe ale pieței construcțiilor.

Leier Iași

Fabrica Leier din Iași, achiziționată în 2018, are la bază preluarea unuia dintre cei mai mari și recunoscuți producători de zidărie ceramică la nivel național.

În 2023, în aceeași locație, am deschis o unitate de productie de vibropresate din beton, specializată în producția de dale, pavele și elemente de cofraj din beton, oferind astfel clienților nostri o gama cuprinzatoare de produse pentru construcții.

Leier Sighișoara

Fabrica Leier din Sighișoara a fost inclusă în portofoliul Grupului în anul 2020, reprezentând un important producător de zidărie ceramică din centrul țării și singurul producător de țiglă ceramică din România. Cu o tradiție de peste 100 de ani, Leier Sighișoara deservește piața zidăriei și țiglei ceramice din zona central-vestică a țării.

Leier Câțcău

Fabrica Leier din Câțcău, inaugurată în 2021, reprezintă o investiție deosebită și un pas important în extinderea prezenței companiei pe piața românească. Situată strategic în inima Transilvaniei, această unitate reprezintă o unitate specializată în producția de elemente prefabricate din beton, cu accent pe dale și pavele de înaltă calitate.

Leier Feldioara

Fabrica Leier din Feldioara, achiziționată cu succes în 2023, dedicată producției de vibropresate, a fost supusă procesului de modernizare pentru a se alinia cerințelor actuale din industrie. Această mișcare strategică reprezintă un pas semnificativ în consolidarea poziției noastre pe piața materialelor de construcții din România.