Compania Brikston a fost preluată de Grupul Leier - Leier | România
Compania Brikston a fost preluată de Grupul Leier

Iasi, 2018: CEECAT Capital acţionarul majoritar al Brikston a vândut pachetul de acţiuni de 98,3% pe care îl deţinea la produ¬cătorul ieşean de cărămizi către grupul Leier. Iniţial, în 2014, CEECAT Capital, unul dintre fondurile importante de inves¬tiţii care se concentrează pe pieţele emergente din Europa si Asia Centrală, a cumpărat 85% din compania locală, dar printr-o ofertă de achiziţie a ajuns la 98,3%.

Odată cu intrarea grupului Leier ca acţionar majoritar, Brikston are şansa u¬nei foarte bune poziţionări pentru un nou ciclu de dezvoltare, în care va beneficia de experienţa de peste 50 ani a acestui mare jucător european. Grupul de firme Leier, cu o cifră de afaceri de peste 200 milioane de euro, deţine 40 de unităţi de producţie situate în şapte ţări: Austria, Un¬garia, Polonia, Slovacia, România, Cro¬aţia şi Ucraina. Grupul Leier este ac¬tiv în domeniul producţiei de materiale de construcţii, cel imobiliar, al con¬strucţiilor utilajelor şi matriţelor, respectiv în domeniul distribuţiei de automobile. Grupul este unul dintre cei mai im¬portanţi producători de materiale pentru construcţii din centrul şi estul Europei. Chiar şi înainte de anul 1989, Leier era un nume consacrat pe pieţele din Unga¬ria şi Polonia, unde vindea o largă varietate de produse, ceea ce face ca în pre¬zent să dispună de o experienţă de peste 35 ani pe piaţa ţărilor din blocul post-sovietic.

„Ne dorim de mult timp să ne dezvoltăm în România şi să creştem prezenţa noastră în această ţară. Brikston, prin performanţa pe care a dovedit-o până acum, ne va permite să oferim clienţilor noştri o gamă mai largă de produse şi să menţinem standardele înalte de calitate cu care i-am obişnuit până acum. Urmărim să dezvoltăm prezenţa Leier în România prin investiţii permanente, prin care să putem acoperi potenţialul de dezvoltare din această ţară“, a declarat Michael Leier CEO Leier.

Lasă un comentariu