Atunci când ne construim un acoperiș trebuie să avem în vedere mai multe aspecte de ordin funcțional privind construcția acestuia și alegerea tipului de învelitoare.

Primul element pe care trebuie să îl stabilm constă în alegerea formei (dimensiunea, panta, culoarea, materialul și tipul construcției).

Panta minimă a unei țigle reprezintă înclinația minimă la care aceasta poate fi montată, astfel încât să asigure, în primul rând, impermeabilitatea acoperișului. Situațiile în care precipitațiile ajung în locuință sunt de evitat și reprezintă un prim semn că acesta nu a fost montat corect.

Totodată, o înclinație corectă a acoperișului este responsabilă și de alte functionalități, precum evacuarea optimă a precipitațiilor și o ventilare adecvată a acoperișului. În cazul în care acoperișul nu este ventilat corespunzător, durata de viață a materialului din care este făcută învelitoarea va scădea drastic, din pricina umezelii acumulate.

Tipuri de pante și domeniile de utilizare

Țiglele plane sau de dimensiuni medii (13-16 buc/mp) se pot folosi doar la înclinații mai mari, de peste 20 de grade. Un exemplu îl constituie modelele de țiglă solzi oferite de Leier | Terra Rosa.

Țiglele mici, tip solzi se folosesc în mod obligatoriu la înclinații mai mari de 24 grade, datorită faptului că nu prezintă profilații care să împiedice infiltrațiile de apă. Un exemplu de tiglă ceramic specific pentru această pantă este Leier | Terra Rosa Bavaria.

De asemenea, o influență asupra pantei minime o are zona geografică unde este amplasată construcția. Locațiile se împart în 3 tipuri: protejate, normale și expuse. 
Locația protejată este înconjurată de dealuri, protejată de vânt din toate părțile și o putem întâlni în aglomerările urbane sau la marginea acestora

Locația normală este reprezentată de o zonă de câmpie sau de un platou, care pot prezenta mici denivelări, cu o înclinare mai mică de 10% (văi, coline).
Locația expusă este reprezentată de zonele montane și alte areale (văi înguste), expuse la vânt puternic și precipitații abundente.

Pentru locațiile protejate se acceptă pante mai mici decât pentru spațiile normale sau expuse. 
Țigla ceramică Leier | Terra Rosa este realizată din argilă de cea mai bună calitate, arsă la temperaturi foarte înalte (ceea ce garantează calitatea optimă și superrezistentă pentru zeci de ani).
Printre atuurile țiglei Leier | Terra Rosa se numără gama de accesorii disponibilă, un design rafinat și 30 de ani garanție!