Pentru case care rezistă pentru mai multe generații, alegerea materialelor de construcție este extrem de importantă. Spre exemplu, o casă din cărămidă rezistă minim 50 de ani, conform studiilor. Insă cele mai importante edificii culturale, care datează cu mii de ani în urmă, ne confirmă faptul că, atunci când sunt puse în operă corect, casele din cărămidă pot rezista cu mult peste media declarată.

Un alt aspect important în construcția unei locuințe o constituie realizarea acoperișului. Primul pas constă în alegerea formei (dimensiunea, panta, culoarea, materialul, tipul construcției: locativă sau multietajată).
Totodată, trebuie să ținem cont și de alți factori, precum arhitectura clădirii și
bineințeles, stilul pe care dorim să îl oferim casei.

Odată ce am stabilit cum va arăta acoperișul, urmează alegerea materialului pe care îl vom utiliza.
La momentul actual sunt utilizate trei tipuri de țiglă pentru realizarea acoperișului unei clădiri: din ceramică, metal și beton.

Alegerea acoperișului se face în funcție de pantă, stilul arhitectural, culoarea casei, cerințele de durabilitate, zonă geografică unde este realizată construcția (spre exemplu, în Constanța este contraindicată utilizarea țiglei metalice, deoarece atmosfera este foarte corozivă), costurile lucrării, tipul construcției (în cazul construcțiilor multietajate se preferă acoperișurile tip terasă) și limitările urbanistice.

Acoperișul unei case reprezintă umbrela acestuia, iar principalul său rol este de a oferi protecție locuinței. Așadar, atunci când ne dorim un acoperiș, trebuie să avem în vedere faptul că materialul din care acesta este realizat și punerea corectă în operă este esențială din punct de vedere al termoizolației, al hidroizolației și al izolației fonice, pe care o va conferi locuinței.

Tigla ceramică și-a dovedit proprietățile de-a lungul timpului, demonstrând durabilitate, calitate și un grad de protecție ridicat împotriva factorilor externi.
O tiglă care se remarcă prin design și calitățile sale fizice este tigla ceramică Leier | Terra Rosa.

Aceasta este o declarație de stil și rafinament, care îmbină elegant tradiția meșterilor străvechi cu cele mai noi tehnologii, pentru a crea locuințe distinse, cu aspect unic.
Construindu-ți acoperișul din tiglă ceramică Leier | Terra Rosa, acesta va acționa ca o barieră termică (din cauza inerției termice ridicate pe care o prezintă produsul), impedicând transmiterea căldurii din exteriorului locuinței în interior. În acest mod vei resimți un confort termic optim în orice anotimp.

Însă cel mai important rol al acoperișului oferit de Leier | Terra Rosa il constituie asigurarea impermeabilității, adică proprietatea de a ne feri de infiltrațiile de apă.
Totodată, acest material este fonoizolant, asigurând o protecție excelentă în caz de precipitații, pentru ca tu să nu fii expus la zgomotul exterior.

Nu în ultimul rând, țigla Leier | Terra Rosa completează stilul arhitectural al casei și se evidențiază prin culori rafinate și texturi deosebite.
Fiind disponibilă în modele și texturi distincte, țigla ceramică Leier | Terra Rosa se pretează oricărui mediu, fie el clasic sau modern.
Optând pentru țigla ceramică Leier | Terra Rosa, ai 30 de ani garanție* a calității, în care să te bucuri de siguranța unui cămin sigur, rezistent și cu un design care atrage toate privirile!.